Японски курортен оператор планира да превърне исторически бивш затвор в Западна

...
Японски курортен оператор планира да превърне исторически бивш затвор в Западна
Коментари Харесай

Затвор в Япония ще бъде превърнат в луксозен хотел

Японски курортен оператор възнамерява да превърне исторически някогашен затвор в Западна Япония в луксозен хотел, който ще бъде открит напролет на 2026 г, съобщи Анадолската организация.
Съоръжението в град Нара датира от началото на 20-и век.
Курортният оператор Hoshino Resorts съобщи, че няколко килии от емблематичната постройка от червени тухли се комбинират, с цел да се създадат 48 стаи за гостите, като дава обещание " невероятен престой " в " Затвора Хошиноя Нара " с освежен интериор.
В стаите ще бъдат непокътнати някои старинни характерности, като да вземем за пример прозорците ще бъдат сложени високо в стените, с цел да се предотврати проникването в пандиза.
По-рано беше планувано новият хотел да отвори порти през лятото на 2024 година, само че някои фактори, най-много нуждата от изследване на устойчивостта на земетръс, забавиха откриването.
Обектът се намира наоколо до парка Нара, в който има туристически забележителности, в това число многочислени елени и храмовия комплекс Тодай-джи.
Завършеният през 1908 година затвор в Нара по време на пика си е държал 935 пандизчии, което доста надвишава потенциала му от 650 души.
След Втората международна война структурата е употребена като затвор за малолетни, до момента в който не е затворена през 2017 година заради възрастта си.
Същата година оборудването е оповестено за културна полезност от национално значение.
Планира се на мястото, където ще бъде издигнат хотелът, да бъде построен музей, наличен за дневни гости.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР